5 Maj


Piss väder!
Fy fasen för regn! Grått och trist, så deppig man blir. Jag och E Har dragit en repa med dammsugaren, i och ur med disk ur diskmaskinen har vi oxå fixat med. Så mamma ska slippa dra igång med det efter jobbet ikväll. Nytta med nöje heter det ju..Nöjet är ju som ni kanske förstår att se mammas glada min när hon kommer hem. :) Och eftersom det inte är så roligt väder iaf, så har man ju inte så mkt att göra iaf tänkte jag.

Vad kvällen bjuder får vi se. Men har tänkt sätta mig och läsa lite bok iaf. Började på en ny igår nämligen. innan dess läste jag "Tillbaka till livet"


 
   Ett människoöde du aldrig glömmer

En ung kvinna från Sydafrika blir våldtagen, oerhört svårt misshandlad och knivhuggen. Mot alla odds överlever hon. För att bearbeta det som hänt bestämmer hon sig för att offentligt berätta om de fruktansvärda övergrepp som två samvetslösa, iskalla våldsmän utsatte henne för.

"Jag kan inte dö nu. Jag måste klara att resa mig upp och hämta hjälp. Det är bara jag som kan svara på alla frågorna, tänkte jag för mig själv. Det fanns inga andra alternativ eller möjligheter. Jag var tvungen att kämpa. Jag var tvungen att överleva."

I Tillbaka till livet berättar Alison sin häpnadsväckande, gripande och otäcka historia för journalisten Marianne Thamm. Vi får också ta del av historien ur andra människors synvinkel. Här berättar bilisten som hjälpte Alison om sina tankar och känslor, vi får möta Alisons föräldrar, Dr Angelov som sydde ihop hennes illa tilltygade kropp och polismannen Melvin Humpel som såg till att gärningsmännen fick sina rättmätiga straff.

Tillbaka till livet lämnar inte någon oberörd. Man gråter av vrede och smärta - men gläds och förundras också över Alisons styrka och förmåga att överleva.

Källa:

Denna bok rekomenderas med STORT R!

Slänger in lite bilder från när jag glassade i solen i fredags oxå btw!




Mamma en stund efter hon kommit hem: Åh, Zandra! kan inte ni dammsuga och torka golv imorgon?
Bror Micke: Dom dammsög idag...
Mamma: JAHA!
Bror: Men inte så bra tydligen...

Så glad blev hon tänkte jag.


Kommentarer
Postat av: Mormor

Jadu Zandra det sägs ju att

otack är världens lön.

Mamma hade väl inte hunnit märka nått.

Kram

2009-05-06 @ 00:50:14
Postat av: mamma

Förlåt snälla Zandra.

Jag såg ju då bara alla barr som Kingen släpat in.

Dom sopade jag bort innan jag gick och lade mig

Puss

2009-05-06 @ 09:22:31
Postat av: Anonym

Schysst mot assistenten.... Tycker seriöst synd om henne/honom om hon läser detta, inte dens fel direkt att ni verkar ha tusen djur. Är väl inte din hund? Så varför ska assistenten städa efter den?! Inte klokt.

2009-05-08 @ 11:44:17
Postat av: Zandra

nej du har så rätt men nu var det min mor som gjorde d.. och En hund är inte tusen djur.. bara att hunden precis hade varit ute i skogen, då blir d lite mer än annars...!

2009-05-08 @ 21:09:07
URL: http://permozandra.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0